57-årig vil redde ægteskab: Tvinger mand til flamenco

Struenseegade Af

Den 57-årige sangerinde Bodil Poulsen vil tvinge sin mand til flamenco i et forsøg på at holde gnisten i deres ægteskab.

Parret er for nylig flyttet fra Vesterbro til en lejlighed på Rantzausgade og har forsøgt sig med klassisk parterapi, som dog ikke har virket på deres interne konflikter.

”Det er simpelthen så unaturlig en måde at snakke om sine problemer på,” siger Bodil Poulsen, mens hun febrilsk leder efter en kuglepen fredag eftermiddag foran CPH Flamenco Academy i Struenseegade.

”Man bliver nødt til at erkende, at de problemer, der kan være sværest at løse, er dem, der er umulige at tale om.”

Dansen som fredstraktat

Både Bodil Poulsen og hendes ægtemand er glade for musik, og selv om de begge lystigt sætter den ene plade efter den anden på deres afspiller, har de ikke før bragt kroppen i spil.

Den nyslåede rabarberboer forudsiger, at de usagte konflikter kan trampes ud i dansestudiet.

”Når man når min alder, glemmer man at bruge kroppen til andet end at købe ind og tage opvasken i ny og næ,” siger hun og peger beklagende på sine nylonindbundne ben.

”Både min mand og jeg er glade for musik og fremmed kultur, og nu er jeg gået forbi studiet flere gange om dagen, siden vi flyttede hertil. Jeg har ikke set nogen danse derinde endnu, men nu vil jeg altså prøve at melde os til noget undervisning,” siger hun.

”At vrikke med hofterne er tilpas useriøst til, at vi vil kunne slutte fred uden det store påstyr, vil jeg mene.”

At danse vreden frem

Fra dansestudiets side byder man Bodil Poulsens initiativ velkomment og afviser ikke, at flamenco kan have en konstruktiv indvirkning på parforholdskonflikter.

”Man kan lade sin vrede komme til udtryk gennem dansen og lære at sige fra,” siger ejer af CPH Flamenco Academy, Catherine Lizzie Vigh, der med beklagelse tilføjer, at de kun sjældent ser mænd trampe følelserne ud på dansegulvet.

”Lige nu har vi kun én mand ud af 80 elever. Det er ærgerligt,” siger hun.

Mand er nødt til at sige ja

Bodil Poulsen har ikke har vendt tilmeldingen med sin mand, men føler sig overbevist om, at han vil tage med. Han gav nemlig heller ikke hende en mulighed for at takke nej til parterapien.

”Jeg lod mig trække med til den åndssvage terapeut i sin tid, uden selv at have skænket det en tanke, så han kan vel passende gøre det samme nu!” siger hun og lader en papirslip med deres tilmelding glide ind under døren til CPH Flamenco Academy.