Kjolesælger trodser gråvejr, udstiller blåt og kun blåt

Griffenfeldsgade Af

En pludselig indskydelse fik lørdag formiddag butiksejer Karen Lolk til at udstille kjoler i blå nuancer i indgangen til sin butik i Griffenfeldsgade, Karen Copenhagen. Grundet regnvejr følte Lolk et behov for ”at sætte lidt farve på livet” og prioriterede således kjoler i blå nuancer, både i skinnende og matte stoffer.

”Det var en impulsiv beslutning,” siger Karen Lolk og forklarer, at en særlig opmærksomhed på vejret er det grundlæggende princip bag de skiftende kjoleudstillingers farvetematik:

”Hvis det er overskyet, eller hvis det regner, skal det hele jo ikke være sort. Så tager vi noget farverigt ud, sådan at folk lægger mærke til det.”

Datter: Det er tilfældigt

Den påstand bliver dog mødt med såvel forundring som mistro fra Lolks kreative sparringspartner, indkøber og datter, 13-årige Selma Roe Lolk.

”Sådan er det da ikke,” siger Roe Lolk, der til daglig går i 7. Nord på Det Kgl. Vajsenhus.

”Er det ikke bare tilfældigt?” spørger hun sin mor om sammenhængen mellem de udstillede blå kjoler og den grå himmel.

Det afviser Karen Lolk pure. Hun fastholder, at beslutningen er inspireret af vejret, men anerkender at det afviger fra resten af butikkens nøje farvekoordinerede installation af vintagekjoler, som hun og datteren i fællesskab har stået for. En farvesammensætning, der er faldet i god jord hos kunderne.

”Nogle af dem hævder, at det er godt for deres OCD,” lyder det fra butiksindehaveren.

Uforudsigeligt efterår

Forundringen over sin mors bevæggrunde stikker heller ikke dybere hos Selma Roe Lolk, end at hun smilende medgiver:

”Min mor er en meget farverig person.”

Grundet spontaniteten i Karen Lolks udvælgelse af kjoler og farvetemaer er det ikke muligt for hende at afsløre, hvilke farver der bliver udstillet i den kommende tid. Det kan, siger Lolk, ”blive fra hele paletten”.