Pensionist kører omvej efter lammebov til hustru

Rantzausgade Af

Efter et besøg hos børn og børnebørn i Hvidovre tirsdag formiddag valgte 67-årige John Olsen ikke at køre direkte mod hjemmet i Farum, men i stedet styre mod Rantzausgade.

Pensionisten er vild med halalslagtet kød fra slagter Ahmed Khayat i nummer 32 og ville glæde sin hustru med to stykker frisk lammebov.

”Jeg vil langtidsstege den i rosmarin,” siger han beslutsomt uden for butikken straks efter sit indkøb.

”Der er slagtere i Farum,” fortæller Olsen, der ofte handler hos dem, selv om de ikke helt lever op til hans forventninger.

”Kødet smager jo nydeligt i Farum, men havde jeg mulighed for det, købte jeg kun kød herfra. Det smager bare bedre.”

Slagter husker John Olsen

Ifølge Ahmed Khayat er 90 procent af hans kunder etniske danskere som John Olsen. Det glæder slagteren, der er tilflytter fra Marokko.

”Vores kød er naturligvis halal-slagtet, altså skåret efter islamiske principper. Det er utroligt rart, at de er åbne for og interesserede i denne del af vores kultur,” siger Khayat, der har drevet slagterbutikken i 14 år.

”Jeg kender de fleste af kunderne,” siger han og bliver afbrudt af sin praktikant:

”Alle er glade for Ahmed.”

For John Olsen er omvejen ad Nørrebro da heller ikke kun et spørgsmål om mad:

”Det er utroligt pulsgivende at få lov til at ’smage’ en anden kultur,” siger Olsen, der også interesser sig også for ritualerne bag kødet.

Ahmed Khayat hævder at kunne huske John Olsen fra gang til gang, og selv om Farum-pensionisten har svært ved at tro det, sætter han pris på selskabet og benytter gerne sine indkøb til at slå en temmelig lang sludder af.

”Samtalerne handler altid om kød og om dyrene, og det glæder mig at kunne ytre min interesse for kød,” siger John Olsen. ”For her er der endelig én, der vil lytte.”