63-årig socialpædagog spotter ukendt fugl

Rantzausgade Af

Erfaren fuglekigger Suzanne Sommer Nielsen fik sig én på opleveren, da hun fra sit hjem i Rantzausgade for nylig fik øje på en sjælden orangefarvet fugl uden for vinduet. Den 63-årige socialpædagog stod midt i overvejelser om at flytte rundt på sine Alto-vaser i vindueskarmen, da hendes blik blev fanget af et lille kræ, der sad på den midterste strømledning mellem gadelygterne.

”Det var sørme underligt, men også skægt, tænkte jeg. Jeg har et stort kendskab til fugle, men lige dén slags, den havde jeg aldrig i mit liv set før,” siger Suzanne Sommer Nielsen, der straks forsøgte at artsbestemme det fjerklædte hvirveldyr.

Musestille fugl

Fuglen sad musestille på ledningen i omkring et kvarter.

”Det er lang tid,” fortæller Suzanne Sommer Nielsen. ”Men heldigt.”

I dén tid fandt hun først kikkerten frem fra sin fuglekasse i stuen, men det hjalp hende ikke til at genkende fuglen. En ivrig bladren i feltfuglehåndbogen gav heller ikke svar. Sommer Nielsen greb derfor til lommen efter sin telefon for at skyde et par billeder af fuglen, som hun lod være udgangspunkt for en internetsøgning.

”Og mit bedste bud er, at det må være en orangefarvet kanariefugl. Én, som man nok oftest har i bur,” lyder konklusionen.

– Tror du, den var fløjet fra sit bur?

”Det er i hvert fald en mulighed. Og derfor håber jeg da også, at den er vendt hjem igen.”

Ganske rigtigt men…

Rabarberbladet har været nødsaget til at søge udenbys for at finde svar på, hvilken fugl der er tale om. På Frederiksberg bor fugleekspert Mads Oddershede fra Dansk Ornitologisk Forening.

”Det er ganske rigtigt en kanariefugl og altså en undsluppen fugl,” konstaterer han efter at have set Suzanne Sommer Nielsens billede.

Mads Oddershede frygter, at fuglen vil eller måske allerede har lidt en trist skæbne.

”Dens overlevelseschancer afhænger helt og aldeles af dens evne til at finde mad og ly, men umiddelbart har den alle odds imod sig – særligt årstiden taget i betragtning,” siger fugleeksperten.