7-årig sætter ny personlig rekord i hudafskrabninger

Hans Tavsens Gade Af

Trappefald på Blågård Skole udløser sår på benene, men også personlig rekord.

 

Torsdag i det store frikvarter på Blågård Skole faldt Ludvig Vesterager Neergaard fra 1.c ned ad trapperne og pådrog sig selv ikke én, men fire hudafskrabninger.

”Det er en personlig rekord,” fortæller Ludvig med et begejstret smil, ”før var min rekord én, nu er den fire”.

Hændelsen skete, da skoleeleven var oppe og vaske hænder efter frokost. Pludselig ringede klokken ind til engelsk, så Vesterager Neergaard måtte skynde sig tilbage til klassen for ikke at komme for sent.

Hastværket resulterede i, at han faldt to til tre trin ned ad trappen. Vidnerne til det rekordvindende fald var en lærer og en anden elev, som uden ophold skred ind og hjalp ham på benene igen.

”Det gjorde meget, meget ondt,” fortæller den sårede om faldet, der førte til hudafskrabningerne, som fordeler sig på knæ og skinneben.

Selv om det blødte, ville han ikke have plaster på, da det ifølge rekordholderen ”er ulækkert, når de falder af ”.

Neergaards overbo i Jesper Brochmands Gade, Ellen Munk Nielsen, 6, som også er elev på Blågårdsskolen i 0.a, forstår ikke, hvordan underboen kunne få så mange hudafskrabninger ved blot ét fald.

”Jeg står rigtig godt fast,” siger Munk Nielsen om sine egne evner på en trappe.

Om selve hændelsen udtaler hun: ”Det, synes jeg, er meget sejt. Det er også synd for ham,” siger hun og tilføjer efter en kunstpause:

”… lidt”.

Ellen har ikke selv gjort status over sin personlige rekord i hudafskrabninger, men har dog prøvet at have nogle stykker.

Efter sit fald fik Ludvig Vesterager Neergaard lov til at tilrettelægge en kort fremvisning af sine skader for resten af 1.c. Modtagelsen blandt ligemænd var en blanding af respekt for rekordens sejhed og omsorg for den smerte, den forvoldte.

Den syv-årige er kommet sig godt over faldet og siger, at han ikke mærker hudafskrabningerne længere.