Ikke-ryger forladt af rygervenner på værtshus

Rantzausgade Af

Strakspåbud fra arbejdstilsynet afbryder hyggesnak og terningespil på Klovnen

 

Ikke-rygeren Andreas Kühnel blev mandag aften efterladt ved et bord på Klovnens Bodega, da hans selskab i samlet flok trådte udenfor for at ryge.

”Vi hyggesnakker og spiller et terningespil, som ingen rigtig forstår. Der er løs snakken og joken, og der hentes flere bajere. Pludselig skal alle ud og ryge, og så sad jeg bare dér,” beretter den tidligere Blue Kings-entusiast, der end ikke overvejede at gå med vennerne

”Man står derude, fordi man skal ryge, så hvis man ikke ryger, er man der uden formål,” udtaler en eftertænksom Kühnel, som til daglig studerer informatik.

Forsøger at se det positive

Aftenen var startet med at samles foran fjernsynet til en landskamp, hvilket udviklede sig til et par bajere på Klovnen, som værtshuset kaldes i folkemunde. Andreas Kühnel forstår godt rygernes trang til at kombinere alkohol med cigaretter, for som han siger:

”Øl og røg er som bøf med løg.”

Anette Skov beretter fra serveringssiden af bardisken om, at arbejdstilsynet for nylig var forbi for at aflevere et strakspåbud om at forbyde indendørs rygning.

I 2007 vedtog Folketinget en lov, som forbød indendørs rygning på værtshuse med serveringsarealer, der overstiger 40 m2. Skov, der selv er storryger, gætter på, at det var beboerklager, som var skyld i arbejdstilsynets pludselige besøg. Det ærgrer hende.

”Folk kommer herned for at drikke øl, spille billard og ryge en smøg,” siger Skov.

”Det gør de stadig, men nu må de gå uden for for at ryge.”

Andreas Kühnel forsøger at se det positive i situationen. Den 22-årige Nordvestbo har nu spist sin bøf uden løg i en uge, og rygeforbuddet hjælper ham med ikke at falde i:

”Man er mere tilbøjelig til at tage en cigaret, når sidemanden tænder sin 20. smøg.”