81-årig beskæftigelsesvejleder leder stadig efter sig selv

Griffenfeldsgade Af

Hverken til zumba, pensionistkaffe eller ved hobbymaleri er det lykkedes at finde den egentlige Sylvia Knudsen

 

Foto: Rikke Samssund

Efter 81 års søgen måtte Sylvia Knudsen fra Ågade i mandags indse, at hun stadig ikke har fundet sig selv.

”Jeg tror aldrig rigtig, man finder sig selv. Med 81 år på bagen leder jeg i hvert fald stadig,” konstaterer hun uden dog at mene, at eftersøgningen har været spildt.

Seneste skridt i jagten blev taget i seniorklubben Sankt Joseph i Griffenfeldsgade, men hvor Knudsen efter flere timer med kaffe, latter og zumba måtte erkende, at der stadig ikke er nogen konklusion.

Trods mange afsluttede og igangværende livsprojekter har hun stadig brug for at fortsætte ad vejen mod at finde sig selv.

”Jeg er vokset op i et indremissionsk hjem i Maribo, og det har givet mig en helt masse, på både godt og ondt. Men det resulterede også i, at jeg herefter skulle finde ud af, hvor jeg stod – både i forhold til livet og i forhold til min tro,” siger hun med et smil.

Går til computer

Brikkerne til det store Sylvia-puslespil har hun forsøgt at samle gennem sit arbejde som beskæftigelsesvejleder på et plejehjem, i sit tidligere kolonihavehus i Smørum, som hobbymaler, og nu i Griffenfeldsgade, hvor hun ud over kaffe og zumba “går til computer”.

Et andet godt brugt sted at lede er i Brorsons Kirke, hvor “jeg finder en lille del af mig selv hver gang” fortæller pensionisten med fingeren glidende hen over sin iPad. Hun leder efter et videoklip af en seance om døden, som kirken havde inviteret hende med til.

Elsker også de gamle

Kirken er en børne- og ungdomskirke og derfor ikke et almindeligt tilflugtssted for pensionister, men netop det ungdommelige er en fordel for denne 81-årige, mener hun selv.

”Jeg elsker alle aldre, det gør jeg, men aldrig har jeg følt, at jeg har kunnet være så meget mig selv, som jeg kan blandt børn og unge,” siger den hun og hælder kaffe i sin porcelænskop.

Selv om hun uden sammenligning er den ældste til kirkens sammenkomster, får det hende ikke til at føle sig gammel endsige udenfor.

Brorsons Kirkes præst, Nicolaj Stubbe, mener tværtimod, at Sylvia Knudsen er en gave for kirken.

”Hendes gå-på-mod og ærlighed, når det kommer til livet, men også døden, har gavnet mange mennesker her,” siger han.