Moderne mor må finde sig i lort to steder

Rantzausgade Af

Hundeefterladenskaber forsinker mor til to på vej til arrangement på Frederiksberg. Fynsk hundelufter melder hund forbi

 

Lørdag aften trådte Jeannette Nyrup Bering sin ti centimeter lange støvlethæl ned i en hundelort på Rantzausgade. Det skete netop, mens hun låste sønnen Valdemars cykel op.

”Jeg stod bare der og skulle have låst de cykler op, så vi kunne komme af sted. Jeg ser noget skidt på den ene støvle, som jeg prøver at erne med min ene handske, men finder ud af, at det er lort – og så havde jeg både lort på handske og sko,” fortæller den 49-årige mor til to.

Heldigvis havde regnen silet ned over Nørrebro kort forinden, så Nyrup Bering, der arbejder som coach og konsulent i det offentlige, kunne tvære den fækalieindsmurte støvlethæl af i en vandpyt på hjørnet af Rantzausgade og Hans Egedes Gade.

”Det var simpelthen så heldigt. Jeg kiggede efter, om der var olie i vandpytten, for det kunne have gjort slemt værre, men den så rimelig ren ud.”

Jeannette Nyrup Bering bor på Østerbro med sin mand og deres to børn: seks-årige Rebekka, der er adopteret fra Sydafrika, og så ni-årige Valdemar, der var med under lørdagens begivenheder.

Sammen havde de deltaget i en tidligere vuggestuekammerats fødselsdag, hvorefter de skulle videre til et arrangement på Frederiksberg.

”Det var et ret pænt sted. Jeg kan huske, at jeg tænkte, om jeg havde fået tørret alt sammen af, og kiggede efter under fodsålerne, men de så rene ud. Det var ret vigtigt, for der var pæne gulve,” fortæller Bering, der undlod at delagtiggøre værtinden i lorte-episoden.

Khül skider i Rantzausgade

Søndag aften gik hundejer Rasmus Nagy forbi bemeldte gadehjørne med hunden Khül i snor.

Han indrømmede, at Khül har skidt på gaden mere end én gang:

”Ja. Hun har lagt mange hundepølser på Rantzausgade,” lød det fra odenseanske Nagy, som dog pure afviste, at det var Khüls efterladenskaber, der endte på Jeannette Nyrup Berings sko og handske.

”Nej, det er i sandhed ikke mit kreatur,” udbryder Nordvestboen, der lufter hund i Rabarberkvarteret to-tre gange om ugen.

”Hvis man tager det ansvar at have en hund, så har man også ansvar for dens pølser,” understreger han, og udtrykker sin forargelse over, hvad der er sket.

”Jeg synes, det er super ærgerligt, især fordi jeg kunne forestille mig, at en 49-årig mor har andre ting at tænke på end at fjerne hundelort fra sin sko.”