Skoleelev køber pomfritter kun for ketchuppens skyld

Rantzausgade Af

Muntas Jamal er ikke meget for mayonnaise, men hun er villig til at gå langt for at få sin daglige dosis ketchup, som hun ivrigt hælder ud over såvel pomfritter som dürümruller

 

13-årige Muntas Jamal valgte tirsdag aften at købe pomfritter til sin lillesøster, Masbal Abdi, udelukkende for ketchuppens skyld.

”Ketchup er livet!” udbrød Jamal, mens hun smurte ketchuppen ud over den dürümrulle, hun havde købt til sig selv.
Lillesøsterens pomfritter havde hun også svært ved at holde sig fra:

”Fordi der er ketchup med,” forklarer Jamal, der til daglig går i 7.a på Nørrebro Park Skole.

Muntas Jamal

Hurtigt stod det dog klart, at det lille plasticbæger ketchup, der fulgte med bestillingen fra Steak House, langt fra var nok for de to ketchup-elskende piger.

Hjælpen var dog ikke langt væk for Muntas Jamal, der rutineret hev en ekstra flaske Heinz ud fra køleskabet i lektiecafeen på Rantzausgade nr. 35a, hvor hun og lillesøsteren ofte hænger ud og spiser sammen med veninderne efter at have passet deres skolearbejde.

Grænsen går ved mayonnaise

Muntas Jamal lægger ikke skjul på, at hun er en stor fan af den populære tomatsauce, der i mere end 200 år har henrykket menneskeheden. Dyppelsen med rødder i 1700-tallets Kina er faktisk den primære motivation for hendes næsten daglige indkøb af pomfritter.

Men lige så begejstret som den 13-årige er for ketchup, lige så stærk er hendes modvilje mod andre kolde saucer.

”Bvadr,” er Jamals eneste kommentar til mayonnaise og remoulade, der for teenageren begge er fuldstændigt udelukkede som tilbehør til noget som helst.

Ligeså stærke reaktioner på alternativer til tomatdyppelse ses hos søsteren Masbal Abdi, der med væmmelse i stemmen udtaler:

”Jeg hader mayonnaise.”

Store mængder

Søstrenes kærlighed til ketchup kommer ikke fra fremmede. De anslår, at der i deres hustand bliver tømt omtrent to flasker ketchup om ugen, og Muntas Jamal husker, dengang familien tømte ti flasker Heinz Ketchup på to uger.

”Det er der sikkert ikke andre familier, der gør. Og vi er kun fem der hjemme,” griner Muntas Jamal, mens hun kører endnu en pomfrit rundt i ketchupbægeret.