To mænd flytter sammen – afviser at være homoer

Rantzausgade Af

’Det er hyggeligt at bo med en ven,’ lyder forklaringen fra de to samboende kammerater, der begge har kvindelige kærester

 

På trods af ”relativt seriøse forhold” til deres kvindelige kærester har de de to venner, Andreas Brunvoll, 28, og Åsmund Hogstad, 27, valgt at flytte sammen i en lille lejlighed på Rantzausgade.

De to rabarberboere, der begge kommer fra Norge, er udmærket klar over, at de har tru et et ukonventionelt valg.

”Ud over at trodse en samfundsnorm om voksne mænd og deres livsvalg, så vil folk i kvarteret sikkert også tænke, at vi er et sødt homoseksuelt par fra nord. Men det er vi altså ikke,” forklarer Hogstad, som selv er kæreste med en dansk kvinde.

”Ikke at vi har noget imod homoseksuelle,” tilføjer han.

”Tværtimod. Vi støtter deres sag og synes, det er super, at folk er homofile, hvis de er glade for det.”

Såvel Hogstad som Brunvoll har følt et pres fra deres omgangskreds for at flytte sammen med deres bedre halvdele, men de stod imod.

”Det er ikke for at undgå at bo med dem. Det er fordi, at det er hyggeligt at bo med en ven,” siger Hogstad, der har købt lej-
ligheden.

Den måler 36 kvadratmeter og rummer ikke meget andet end en Playstation med dertilhørende projektor.

”Videospil var lidt motivationen til ikke at bo med kæresten,” siger Hogstad, der betegner boligsituationen som ’rotteagtig’.

Frihedskamp

Hans tvillingebror, Arne Hogstad, bor i bydelen Grønland i Oslo, som han kalder det norske Nørrebro. Arne Hogstad bakker om op sin brors beslutning.

”Når man først flytter sammen med kæresten, forsvinder friheden til at bruge en hel dag på [videospillet] Metal Gear Solid. Så det forstår jeg godt,” lyder det via telefon fra Oslo.

Åsmund Hogstads kæreste har ikke ønsket at medvirke i artiklen, men Arne Hogstad forestiller sig, at hun ærgrer sig over kærestens beslutning.

”Jeg tror gerne, hun vil have Åsmund hos sig. Hun er sikkert ja- loux på Andreas, fordi han får mere tid med ham.”

Ønsker sig Royal Copenhagen

Andreas Brunvoll er til gengæld lykkelig over at dele hverdag med sin gode ven.

”Jeg ved ikke, om jeg kunne klare at bo alene,” siger den 28-årige arkitekt, der arbejder for Henning Larsen Architects.

Til gengæld rammes Brunvoll på sin faglige stolthed, når han sammenligner videospilredens indretning med de hjem, kollegaerne fra tegnestuen bor i.

”Danskere har en medfødt indretningssans. Alle de danskere, jeg besøger, bor meget fint. Vi nordmænd har ingen æstetisk automatik,” siger Brunvoll.

Den californiskfødte nordmand forsøger så vidt muligt at kompensere for manglerne gennem sit forbrug:

”I Danmark må vi købe dansk design for at følge med,” siger Brunvoll, der har et kaffestel fra Royal Copenhagen stående højt på indkøbslisten.