Frisør fik mareridt: Frygter Lagkagehus i Rantzausgade

Rantzausgade Af

Sebastian Eskerod kan godt lide jyder, men er bange for forældrekøb og et kædebageris mulige indtog i Rabarberkvarteret

 

Indehaveren af frisøren Et Sted På Nørrebro, Sebastian Eskerod, frygter, at Lagkagehuset åbner et bageri i Rantzausgade 22B’s tomme lokaler.

”Da den ultimative jydestempling af kvarteret kom med Riccos Kaffebar, vågnede jeg midt om natten badet i sved og med et mareridtsagtigt syn: Lagkagehuset i den gamle computercafé.”

Frisøren har ikke mere imod jyder, end at han har giftet sig med en, men han ser et mønster i udbredelsen af jyske forældres lejlighedskøb til deres børn og store butikskæders indtog på bekostning af individuelle forretninger.

”Den eneste måde, en københavner kan komme ind på boligmarkedet, er ved at gifte sig med en jyde,” griner han.

Eskerod voksede op i nummer 18, oven over cykelsmeden, blot få meter fra de lokaler i Rantzausgade, der har ligget tomme, siden en computercafe blev beskudt under bandekonflikten.

Et farvet spørgsmål

Lagkagehuset, der har rødder i København og Haderslev, kan fordoble antallet af bagere i Rantzausgade, og det har Eskerod, der godt kan lide en basse til kaffen, intet problem med.

Derimod frygter han, at Rantzausgade kommer til at ligne alle andre gader, hvis der kommer en bagerkæde.

”Der har været ups and downs for Rantzausgade, som engang var Nørrebros næststørste handelsgade. Dem, der er blevet boende eller er flyttet hertil, bor her, fordi de godt kan lide forskelligheden,” siger Sebastian, der ikke mener, at Lagkagehuset eller andre store kædeforretninger kan være en del af denne forskellighed.

Fra Lagkagehuset afvises alle frisørens natlige åbenbaringer om en mulig åbning i Rantzausgade.

”Jeg har nu forhørt mig hos ledelsen, og der er slet ingen aktuelle planer om at åbne et Lagkagehus i Rantzausgade,” lyder det mekaniske svar fra Lagkagehusets kommunikationsmedarbejder, Mie Arnemand Nielsen i en e-mail til Rabarberbladet.

Rabarberbladets gentagne, men på mange måder mislykkede forsøg på at få Lagkagehuset i tale har heller ingen vegne ført i forhold til en kommentar til frisørens påstand om virksomhedens ensretning af handelsgader.

”Jeg kan ikke rigtig svare på spørgsmålet, da det er et farvet spørgsmål,” oplyser Mie Arnemand Nielsen.