• mandmedkrus-e1486139003390.jpg
    Med pålægschokolade, smukke brosten og en fantastisk souvenir har rabarberkvarteret gjort stort og godt indtryk på 22-årige Calvin Hillside fra USA Foto: Maya Bille

Desorienteret amerikaner vild med souvenir købt i Aldi

Struenseegade Af

22-årig turist ekstatisk over suppekrus fra discountsupermarked

 

Amerikaneren Calvin Hillside kunne slet ikke få armene ned over sit køb af et krus i Aldi fredag eftermiddag.

”Jeg er vild med det krus, jeg har købt her. Et krus kun til at genopvarme suppe i mikroovnen,” siger han.

Købet er et højdepunkt på amerikanerens besøg i Rabarberkvarteret og var noget af det første, han foretog sig efter sin ankomst til Struenseegades hostel, Sleep in Heaven. På opfordring henter han triumferende det røde plastikvidunder frem fra sit 12-mandsværelses rod.

Høj af begejstring har Calvin Hillside i første omgang svært ved at udpege den butik, hvor kruset er købt.

Han siger, at det var i en helt almindelig butik med et ualmindeligt godt udvalg. Calvin Hillsides medrejsende ven med kaldenavnet Zoot byder ind med, at kruset er købt i Rantzausgades billigste butik.

”Der virker sådan lidt beskidt,” forklarer Zoot, der sammen med sin ven når frem til, at discountveteranen Aldi må være stedet.

Butikken har ligget i Rantzausgade 30 i mere end 24 år og garanterer ifølge sit motto: ’Kvaliteten helt i top – prisen helt i bund’.

”Det er den bedste souvenir, man kan få her,” understreger Hillside, hvis fund afslører en kenders blik for skatte skjult i beskedne rammer.

På vildspor

Østkystamerikaneren fra Maine er på weekendbesøg fra sit udvekslingsophold i London. Han undskylder sit manglende overblik over Rabarberkvarterets detailbutikker med, at han ikke rigtig ved, hvor i kongens København han befinder sig.

Eksempelvis troede han, at han gik på en frossen flod, da han krydsede Peblinge Sø på vej til Struenseegade. Calvin Hillside indrømmer også, at han ikke kendte til de fantastiske indkøbsmuligheder og den udsøgte levevis, som Rabarberkvarteret ville byde på, da han bookede hostel.

Det var oprindeligt prisen på overnatning, der begejstrede den unge fyr.

”Her er fantastisk at bo, hvis man skal på en boozy weekend,” vurderer han.

Ud over suppekruset har han også fået stor kærlighed til brostensbelægningen på Struenseegade og chokoladepålægget til morgenmaden på Sleep in Heaven.

Det var dog ikke just kærlighed ved første blik. Tværtimod frygtede Hillside ved ankomst, at rabarberkvarteret var en røverrede.

”Først så jeg graffitien og tænkte, at det måske var et skummelt sted, jeg var havnet. Men så så jeg folk gå rundt med deres børn, så jeg tænkte, at det nok var sikkert at bo her.”

Synet af børn samt meddelelse om, at H.C. Andersens grav ligger i gåafstand, fuldender hans indtryk af Rabarberkvarteret som en storslået feriedestination.

”Og så glæder jeg mig til happy hour om en time,” uddyber han.