Ung mand trodser frostvejr for at pleje ego

Hans Tavsens Park Af

Silas Grasø ønsker en ’strandklar’ krop og forbereder sig på en tidlig sommer

 

Motiveret af ønsket om en attraktiv krop valgte motionsløber Silas Grasø mandag aften at jogge gennem en mørk og frostkold Hans Tavsens Park.

”Grundlæggende handler det om at pleje sit ego,” udtaler Grasø iført ternede lange underbukser og Nike Free-sko.

Den 24-årige idrætsstuderende løber for med egne ord at blive ”sommerklar”. Forholdt at der er hele fem måneder til juni, forklarer han videre:

”Jeg skal jo være på den sikre side. Tænk hvis sommeren starter i maj, og man så ikke er klar.”

Grasøs løberute går fra Københavns Universitet via søerne og Rabarberkvarteret, en bevidst omvej for at nå op på otte kilometer, inden han når sit hjem på Vesterbro.

”Det er idiotisk at løbe om vinteren,” erkender Grasø, som allerede begyndte sin løbekarriere som otte-årig, da han løb til skole og tog tid med sit armbåndsur for at forbedre sig fra dag til dag.

”Luften er tynderen om vinteren, og der er større luftmodstand, når det er koldt.”

Ud over løbeturene er Silas Grasø midt i et håndboldforløb på sit studie, og til foråret begynder han for alvor at skære ned på sit fedtindtag i kosten:

”Sommerklar handler om at være strandløve, så til april skal der selvfølgelig cuttes, så jeg kan være fuldstændig markeret.”

Fodboldpiger uden mål

Andetsteds i Hans Tavsens Park møder Rabarberbladet flere vintermotionister i form af tre piger, der netop har spillet fodboldkamp på asfaltbanen.

De genkender ikke umiddelbart Grasøs målrettede tilgang:

”Jeg havde min bold med, og så havde vi ikke lige andet at lave efter skole,” siger 12-årige Sophia, der formåede at samle fem venner til en fodboldkamp.

Pigerne fortæller, at de foretrækker at spille om sommeren.

”Det er godt vejr,” siger Asta.

”Det er mere hyggeligt, og der er mange flere at spille fodbold med,” supplerer Sophia, inden hun dribler bolden hjem i varmen på Jægersborggade.