MODE: Vintage og genbrug spirer som vintergækker i Rabarberkvarteret

Rantzausgade Af

Det er med urokkelig stilbevidsthed, at beboere og gæster i Rabarberkvarteret klæder sig på, og valget er lige så klart som det er originalt: Det skal være vintage, og det skal være genbrug.

Tag Camilla Florentz, 35, der står foran Irma iført sorte Doctor Marten-lædersko, for som hun siger: ”Altid Doc, jeg har flere for- skellige”. Ud over dem har hun valgt Tiger of Sweden-jeans, da ”i dag er jeans-dag”. En lilla jakke er vintage fra Cirkus Vintage, der klæder både hende og den populære indkøbsgade. Et guldarmbånd er købt på et loppemarked i nordkystens perle: Gilleleje.

Ask Bennetze har haft det nemt denne morgen, for han er iført ”det samme som hver dag” , hvilket for Bennetze vil sige sko fra Outdoor, ”behagelige” bukser ”med de rigtige lommer” fra H&M, mens læderjakken moderigtigt er genbrug.

Unge Fridtjof Aagaard er i sit prisvindende fastelavnskostume ’Hodja fra Pjort’ lavet af to vintage pudebetræk og bagbeklædningen til et skab. Hans stylist og far, sognepræst Andreas Christiansen, glæder sig over, at sønnen tidligere på dagen bar seler for at hjælpe med at holde arrangementet oppe.