Vasketidstyveri hindrer 18-årigs skolegang

Struenseegade Af

Måtte tage ny tid næste morgen og vente på at hænge tøjet op. Hans mor støtter ham: ’Han er god til at reflektere,’ mener hun

 

Den 18-årige HF-studerende Karl Sødring Bastholm kom torsdag mere end en time for sent til sin undervisning på Det Fri Gymnasium i Struenseegade, fordi en anden beboer i hans opgang havde stjålet Bastholms vasketid aftenen inden.

“Jeg var nødt til at tage en ny vasketid i morges før skole, da min vasketid i går aftes blev taget af en anden,” fortæller Karl Sødring Bastholm og kigger op fra en artikel i Politiken om Syrien-fredsforhandlingerne i Geneve.

Bastholm, der ikke normalt vasker tøj om morgenen, var pludselig under uvant tidspres med udsigten til ubehagelige luftgener, hvis ikke han lod maskinen vaske færdig, inden han satte kurs mod Det Fri Gymnasium.

“Jeg skulle nå at hænge det våde tøj op af frygt for, at det skulle komme til at lugte. Jeg kunne ikke nå det og kom derfor meget for sent.”

Havde han ventet med at vaske til om eftermiddagen, havde tøjet ikke kunne nå at tørre til fredag morgen, hvor han ville være løbet tør for rene underbukser.

Da Bastholm torsdag endelig nåede frem til uddannelsesinstitutionen, der kan blive et vigtigt skridt på hans vej videre i livet, mødte han sine tre venner, der netop også var kommet for sent.

“Det virkede planlagt, men det var det faktisk ikke,” fortæller Bastholm om situationen, der ikke er helt usædvanlig, da flokken har tilbagevendende tøjkriser, besvær med at vågne eller spiser pandekager, så de kommer for sent.

Lige flyttet hjemmefra

Med kun ti minutter tilbage af første time valgte kvartetten at udskyde al undervisning til den efterfølgende lektion og i stedet gå en tur i Skyttegade, der har en passende længde for en slentretur af den varighed. Karl Sødring Bastholm er for nylig flyttet fra sine forældres hjem i Østerbro til en lejelejlighed i et socialt efterkrigstidsbyggeri i Emdrup. Han griner lidt ved tanken om, at det er fordi, at han ikke længere bor med sine opmærksomme forældre og deres påskyndelser, at han ikke kan overholde mødetiden. Bastholms mor, Tine Sødring, er i kraft af sit indgående kendskab til sønnen ikke bekymret over situationen og udtaler til Rabarberbladet:

“Jeg synes, det er okay (at prioritere tøjvask, red.). Han er god til at reflektere over, hvad der er smart og ikke smart at gøre. Det var en god beslutning,“ siger hun.

Bastholm kan dog muligvis mangle lidt håndelag i forbindelse med håndteringen af vasketøjet, forklarer hans mor.

“Det var ikke hans yndlingsopgave, så det var mest mig, der gjorde det.”