Elev raser mod cafe: ’dyr kakao’!

Rantzausgade Af
Magnus Johan Ljungar Bahrenscheer har planer om at lave kakao efter sin mors opskrift og sælge den fra sin ladcykel i protest mod, hvad han kalder Tjili Pops dyre kakao af ringe kvalitet. Foto: Lasse Højsgaard Petersen

Tjili Pop sælger Aldi-kakao til 30 kroner pr. kop, hvilket får ung mand til at ville starte egen virksomhed

 

Den 18-årige HF-elev Magnus Johan Ljungar Bahrenscheer har i månedsvis konsekvent gjort noget ved det, han kalder ’den dyre kakaomælk til 30 kr. på Tjili Pop’ i Rantzausgade.

”Min familie og jeg har valgt at boykotte caféen i protest,” siger han og beskriver de konflikter, det har medført, når hans skolekammerater gerne vil på Tjili Pop i stedet for at tage til time, og han har været nødt til at sige nej.

Problemet er ikke prisen i sig selv, men det familien Bahrenscheer opfatter som et misforhold mellem pris og kvalitet. Det går imod HF-elevens principper at betale 30 kroner for en kop kakao på cafe, når den samme kakao koster 8 kroner literen i Aldi.

Dog medgiver han, at Tjili Pop ikke blot sælger kakaoen videre, men giver et marengskys med serveringen, og det er en god detalje.

“Det er lidt lækkert,” siger Johan Ljungar Bahrenscheer.

Visionær selvtægt

I kraft af både sit raseri over forholdene i en af Rantzausgades mest populære cafeer og sin egen entusiasme for kakao er han blevet drevet til en form for visionær selvtægt. Bahrenscheer overvejer nemlig at starte egen biks.

“Man kan godt kalde mig visionær,” siger den 18-årige om sig selv og fortæller, at han vil indrette sin Christiania-cykel med gasblus, 50-liters gryde og papkrus og derefter cykle ud til kolde elever i frikvartererne og sælge kakao af god kvalitet.

Tjili Pops ejer Adel Bahi er meget overrasket over kritikken og siger udglattende:

“Hvis man synes, vores kakao er for dyr, så kan man købe noget andet, der er billigere.”

Han fraråder på det kraftigste boykot og nævner, at Tjili Pop for eksempel også tilbyder de prisbevidste kunder te til 23 kroner, og så minder han Bahrenscheer og andre om, at der er mange andre udgifter end kakaoindkøb, der skal dækkes, når man driver en café. Om Bahrenscheers vision om egen kakaocykel som modstykke til kakaoen på Tjili Pop siger Adel Bahi:

“Hvis det bliver til noget, bliver jeg glad på hans vegne. Jeg skal nok komme og smage den. Han kan også komme forbi og tale om sin kakao. Vi er altid friske på ideer til at gøre forretningen bedre.”

Magnus Johan Ljungar Bahrenscheer siger til Rabarberbladet, at hans kvalitetskakao er baseret på en opskrift, der er gået videre i familien fra hans mor til ham.

 

Opskrift

Sådan kan du selv lave familien Bahrenscheers kakao

Smelt godt med smør i en gryde, put noget kakao og sukker i og rør rundt, til den er godt tyk. Pisk mælk i, til den har den rigtige farve. Tilføj måske lidt ekstra sukker, hvis den ikke er helt god. Tilføj masser af hjemmepisket flødeskum. Ikke det der på dåse.

Velbekomme!