Mand med hestehale fortørnet over prisen for klipning

Rantzausgade Af
Mange har tilbudt at klippe Jan Lerches hestehale, men den 54-årige lokalkendis vælger sin frisør med omhu. Foto: Emil Holtemann

 

Foran frisørsalonen Et Sted På Nørrebro opstod der lørdag eftermiddag uenighed om, hvorvidt Jan Lerche, også kendt som ’Hestehalen’, er at regne for kendis eller ej.

Stridsspørgsmålet opstod, da Jan Hestehalen henvendte sig til frisør og indehaver Sebastian Eskerod i håb om at få studset lokkerne.

”Jeg spurgte ham, hvad han skulle have for en klipning,” erindrer 54-årige Hestehalen.

”Til det svarede han, ’450 kroner’, og det fik mig så til at spørge, om han troede, at jeg var kendis,” siger han.

Frisør Eskerod bekræfter hændelsen og redegør for det videre forløb:

”Der måtte jeg jo svare, at det er et definitionsspørgsmål. For hvis vi snakker om at være lokalkendt, så må jeg sige ja,” lyder det fra Eskerod.

Det var ikke det, Jan Hestehalen snakkede om:

”Jeg mente sådan en kendis fra fjernsynet. Men det er da rart at vide, at jeg er kendt i området,” siger Hestehalen med et grin, inden han hæver flaskeøllen for at skåle.

Konflikten blev ifølge Hestehalen yderligere tilspidset, da Eskerod fortalte, hvad et kvindeklip koster.

”Han sagde, at jeg var heldig at være en mand, ellers havde det kostet 500 kroner, og så fløj det ud af mig: ’Så er det jo nok derfor, at du ikke har nogen kunder,’” siger Jan Hestehalen, som umiddelbart efter fortsatte i gang ned af Rantzausgade for at købe ind til sin aftensmad i Aldi.

Eskerods hukommelse rummer ikke samme detaljerigdom, men han erindrer, at mødet sluttede pludseligt.

”Jeg fortalte ham om priserne, men så sagde han noget uforståeligt  og gik sin vej.”

Mange bejlere til hestehale

Jan Hestehalen har gennem en længere periode fået mange tilbud fra folk, der gerne ville klippe hans berømte hårpragt.

”Det har været helt skævt bagi. Det er klart, når det vokser i alle mulige retninger, så der var mange søde mennesker, der sagde, at de ville klippe det,” siger den forhenværende pålægsforhandler, der døjer med leverproblemer og en kronisk lungesygdom.

Et af de bedre tilbud kom fra navnebroderen Jan, som han ofte får en sludder og en skål med på hjørnet af Struenseegade og Jesper Brochmands Gade. Jan er en af grundene til, at Hestehalen bliver kaldt, som han gør.

”Der er så mange, der hedder Jan,” siger Hestehalen.

”Når vi står nede på hjørnet, er vi nogle gange fire-fem stykker, der hedder Jan, og på Klovnens Bodega er vi nogle gange seks. Ellers er jeg blevet kaldt Knallert-Jan, Video-Jan og Pålægs-Jan,” siger Hestehalen og fortæller om sin navnebrors tilbud: Han var klar på at klippe hestehalen med en hæksaks for 20 kroner.

Valget faldt dog på damefrisør Palle Solholt Jacobsen, der har en salon på Jagtvej med sin partner Jørgen. Hestehalen har kendt dem i mange år fra Klovnens Bodega, og det var da også her, aftalen kom i stand.

”De klippede hestehalen for 100 kroner, og så fik jeg ovenikøbet to øl. Det gjorde jeg sgu. Jørgen gav mig to øl,” griner Hestehalen, der havde en fantastisk tid i Palle og Jørgens frisørsalon.

”Jeg kom klokken 15, og jeg gik først derfra klokken 17, fordi de fortæller røverhistorier, og så fortalte jeg også røverhistorier. De er to rigtig søde mennesker,” siger Jan Hestehale.

”Da Palle var færdig, smurte han mig ind i noget creme. Mit hår var ligesom en barnenumse, helt vildt blødt.”

Pølsevogn frem for Noma

Tilbage hos Sebastian Eskerod er der fuld forståelse for, at Hestehalen valgte, som han gjorde:

”Jeg vil sige det sådan, at hvis Jan føler, at han får det samme for 100 kroner inklusiv to pilsnere, som han får hernede for 450 kroner, så ville han være idiot, hvis han ikke tog imod det bragende gode tilbud, han fik på Klovnen,” siger Eskerod og forklarer, hvordan logikken kan anvendes i andre, tilsvarende situationer:

”Hvis du føler, at du får det samme hos en pølsemand, som du gør hos Noma, så skal du gå til pølsemanden,” siger frisøren, der straks tilføjer:

”Ikke for at sammenligne mig selv med Noma.”