• Scan-2-1-e1490182439475.jpeg

Gæster slår alarm: Vi kan ikke finde Hiort Lorenzens Gade

Hiort Lorenzens Gade Af

Både gæster og fastboende har store problemer med at finde en af kvarterets mindste gader. Flere er kommet for sent til kaffe og kage, andre bruger satellit-hjælp

 

En ny undersøgelse viser, at gæster i Rabarberkvarteret udtrykker dyb og næsten enstemmig forvirring over beliggenheden af Hiort Lorenzens Gade.

Gaden er en af kvarterets korteste og for tiden tilmed skjult bag metrobyggeriet på Nuuks Plads – til stor frustration for udefrakommende besøgende.

”Jeg kan huske, at det var en pinlig situation. Jeg blev nødt til at ringe til min ven Aske og spørge om vej. På trods af, at jeg stod lige ved siden af. Det tog mig vel fem minutter mere, end det burde have gjort,” siger 23-årige Benjamin Brinch, der farede vild på vej til besøg hos sin nytilflyttede kammerat Aske Storm Fribæk i den vestlige del af Hiort Lorenzens Gade.

I et rundspørge foretaget af Rabarberbladet er 21 ud af 25 adspurgte beboere i området i tvivl eller tager fejl.

”Nåh, Hiort Lorenzens Gade? Ja, den kender jeg godt – det er sådan en sidegade til Strøget, du ved, lige omkring Storkespringvandet,” siger 26-årige Kasper Lundholm med stor myndighed.

Han bor selv på Rantzausgade og rammes af dyb undren efter konsultation med Google Maps.

”Ej, det var sgu lidt dumt,” siger han og skuler i retning af gaden.

”Hvordan kommer man egentlig derind?”

Ifølge Benjamin Brinch gør metrobyggeriet en svær opgave sværere.

”Det skyldes jo nok, at gaden ligger smack midt i et metrobyggeri, men nogle gange er ’den smarte’ ind- gang på Jagtvej jo også blokeret. Og hvis man er i bil, skal man køre helt forbi Rantzausgade, for så at køre tilbage igen. Det giver meget lidt mening,” siger han og tilføjer, at der er flotte, nye altaner at kigge på som præmie til dem, der finder frem.

Gæster er tit forsinkede

Frederik Thomsen, der med jævne mellemrum besøger Aske Storm Fribæk i Hiort Lorenzens Gade, deler forvirringen.

”Første gang jeg var hjemme hos Aske var for en række jordbærsæsoner siden,” fortæller han:

”Jeg havde aldrig fundet det, hvis jeg ikke havde brugt en GPS. Det havde i hvert fald været virkelig svært.”

For Søren og Emma Larsen, der har boet i Hiort Lorenzens Gade i snart 12 år, er kritikken fra de udefra-kommende gæster særdeles velkendt.

”Størstedelen af vores venner kommer oppe fra Nordsjælland og er altså ikke så kendte i området. Det er især efter, at de begyndte at bygge metroen for et par år siden og fik lukket de to primære indgange til gaden af, at folk er blevet forvirrede. Vi er efterhånden vant til, at de kommer 15-20 minutter for sent,” sukker Emma Larsen og forklarer, hvordan ægteparret sørger for udførlig vejledning eller et link til Google Maps, når de inviterer nye gæster til kaffe og kage.

”Jeg tror også, det har noget at gøre med, at de kommer langvejsfra,” siger Søren Larsen.

21-årige Aske Storm Fribæk, hvis venner havde svært ved at finde ham, ser gennem kritikken og lovpriser den ro, den hengemte gade tilbyder.

”Jeg synes, det er rart, at her er stille og roligt, når man bare er herhjemme. Hvis man gerne vil have, at der sker lidt mere, kan man jo bare gå ned på Rantzausgade. Det er et knudepunkt, et transitområde, hvor folk skal igennem. Folk har ikke nogen ærinder herinde udover at komme hjem.”