IT-arkitekt går glip af afgørende Zlatan-mål på grund af knust rude

Struenseegade Af

Det skulle have været en fredelig aften ved fjernsynet, men midt i første halvleg fik et rabalder Mads Kirkegaard op af sofaen

 

Det skulle have været en fredelig aften ved fjernsynet, men midt i første halvleg fik et rabalder Mads Kirkegaard op af sofaen
Af aviaaja bislev schultz

En knust rude kostede onsdag den 33-årige IT-arkitekt Mads Kirkegaard mange dyrebare minutter af den tv-transmitterede Champions League-fodboldkamp mellem Chelsea og Paris Saint Germain.
Alt forløb planmæssigt indtil midt i første første halvleg, hvor stillingen var 1-1 og kampen således langt fra afgjort.
Det var derfor uheldigt for sofakommentatoren, da lyden af smadret glas slog op fra gaden som et skrig fra en skadet fodboldspiller.
”Jeg hørte et rabalder nedefra,” fortæller Kirkegaard, som i første omgang ikke lod sig distrahere længere væk end til sit vindue, hvorfra han, så grundigt som kampen og synsvinklen tillod, undersøgte sagen.
”Jeg så en fyr stikke rundt om hjørnet,” siger Mads Kirkegaard, der den dag havde haft en lang arbejdsdag og helst så en rolig aften foran sig.
Derfor stod han han med valget mellem enten at undersøge sagen endnu nærmere eller vende tilbage til fodboldkampen, der stadig ikke var afgjort. Hans første indskydelse var, at det nok var en bilrude, der var blevet smadret, og derfor valgte Mads Kirkegaard at blive foran skærmen.
Efter fem minutter plagede hans samvittighed ham så meget, at han alligevel lod de kongeblå briter og hvidklædte franskmænd passe sig selv og med nyvunden beslutsomhed gik ud for at undersøge sagen til bunds.

Ung gut fløjtede

Nede på gaden observerede den 33-årige først et hul i ruden ind til andelsforeningen AB JOJO’s ejendomskontor. Han vurderede, at det kunne have form som en fodbold.
Dernæst så han to unge mænd.
”Da de så mig, så de meget uskyldige ud. Den ene fløjtede. De vidste, at jeg havde set, hvad der foregik.”
Tilfreds med sin umiddelbare undersøgelse af gerningsstedet gik Mads Kirkegaard tilbage til sin lejlighed tynget af sin borgerpligt og derfor ikke i stand til at se mere fodbold, før relevante myndigheder var orienteret. Stillingen var stadigvæk 1-1, men han fulgte ikke med.
IT-arkitektens første opkald var til en bekendt, hvis hustru Mette sidder i bestyrelsen for ejendommen.
”Men hun var til noget spisning, så hende kunne jeg ikke få fat i.”
Uden at lade sig distrahere besluttede han at skrive et opslag i den fælles Facebook-gruppe for beborene i AB JOJO, og så gik det stærkt.
”Heidi, som bor lige heroppe, tog fat i Sune, vores formand, han er lidt af en handymand.”
Og ganske rigtigt: Sune Svendsen kom hurtigt med en plade og fik ordnet det ødelagte vindue. Det var godt for beskyttelsen af ejendomskontorets dokumenter og inventar, men den hurtige indsats kunne trods alt ikke redde fodboldkampen for Mads Kirkegaard.
”Jeg gik glip af et mål. PSG scorede og afgjorde kampen,” siger han.
Det var den svenske målkonge og narcisist Zlatan Ibrahimovic, der i det 67. minut trillede en præcis aflevering fra brasilianeren Maxwell ind over stregen, mens Mads Kirkegaard stod nede på Struenseegade og hjalp Sune Svendsen med at sætte træpladen fast.

Godt det ikke var OB

Én ting kan Mads Kirkegaard dog glæde sig ved, ud over sin uvurderlige indsats: Det var ikke en OB-kamp, han gik glip af.
”Jeg er egentlig ikke Chelsea-fan,” siger han.
Som tilflytter fra Odense er det dem, han holder med i den danske superliga. Han vil ikke afsløre, hvem han holder med i Champions League på grund af frygt for hån fra sine venner.