Rabarberpanelet analyserer: Hvad bliver konsekvenserne af Danmarks krigsdeltagelse i Syrien?

Artikel grå Af
Hermod Nilsen, 58, translatør

Hermod Nilsen, Translatør, 58

”At smide bomber i hovedet på folk kommer ikke til at virke efter hensigten. Det er jo det samme, vi har gjort i 50 år. Man siger, det er for at beskytte mennesker imod terrorister, men det er helt forkert. Faktisk bliver terrortruslen bare større. Selvom den ikke engang er så stor. Den var større i 70’erne og 80’erne.”

 

Yusuf Artan, operatør, 50 år, Skyttegade

”Ved at gå i krig beskytter vi Danmark og andre landes sikkerhed. Vi bliver nødt til at kæmpe mod IS. Når de overtager en landsby, bidrager de ikke med noget positivt. De burde bygge veje og lave infrastruktur, men de er kun interesserede i magt. Jeg er selv muslim, og som muslim skal man gøre godt. Men de bombarderer bare og laver alt muligt terrorisme.”

 

Mette Mercedes & Selma Andersen, 7.H Blågård Skole, 13 & 14 år,
Hans Tavsens Gade

Selma Andersen & Mette Mercedes

MM: ”Vi får 100 procent et dårligt ry af det her. Og jeg kan godt blive en smule bekymret for, at dem, vi går i krig imod, blive sure på os og kommer og bomber eller laver terrorisme herhjemme. Ligesom det, der skete på Nørreport station (falsk alarm, red.). Jeg var der selv dagen før.”

SA: ”Jeg var virkelig bange.”

MM: ”Det er åndssvagt at bruge penge på kampfly, når vi kunne bruge dem på flygtninge.”

SA: ”Det er jeg pænt ret meget enig i. Det er virkelig latterligt.”

 

Rebecca L. Armstrong, eventkoordinator, 29 år, Henrik Rungs Gade

Rebecca L. Armstrong

”Nu kommer der flere flygtninge til Danmark. Og hvis vi føler, det er rigtigt at gå i krig, så skal vi også være klar til at tage imod dem, der har brug for hjælp. Det hænger sammen. Jeg synes, politikerne bør tage sig sammen. Jeg har overvejet ikke at stemme næste gang, fordi jeg generelt er utilfreds med politikerne.”

 

 

Karen Lolk, butiksindehaver, 48 år, Griffenfeldsgade

”Jeg tvivler meget stærkt på, at vi kommer til at lykkes med missionen. Men det er vigtigt at sende et klart signal til omverden om, at vi ikke accepterer deres tyranni og forbrydelser. Det er selvfølgelig en ulempe, at vi samtidig udsætter os selv for terror. For terrortruslen bliver jo større. Men sådan er det. Det nytter ikke at være utilfreds med noget, hvis ikke man vil deltage i løsningen.”