• Shelma-behandlet-e1490351706520.jpg
    Shelma Kullinberg med jordbærdekoreret pandebånd og te på kanden. Den svenske freelancemodel har fået kontrol over sine angstanfald takket være det åndelige fristed Tinkuy. Foto: Frida Ravn

Freelancemodel anbefaler Skyttegade til gråd og guitar

Skyttegade Af , Morten Munk Christiansen

Med spirituel fitness og te har svensker løst et kulturelt betinget problem og samtidig lagt svær fortid bag sig

 

Efter længere tids undersøgelser i københavnske brokvarterer anbefaler freelancemodel Shelma Kullinberg nu et spirituelt fitnesscenter i Rabarberkvarteret til folk, der gerne vil græde og spille guitar. Den 20-årige har i en periode levet i et følelsesmæssigt kaos og forgæves søgt hjælp i alle andre dele af byen, før hun nåede frem til det åndelige fristed Tinkuy i Skyttegade.

“Her kan jeg komme og spille guitar og græde, uden at nogen synes, det er mærkeligt,” fortæller den svenskfødte Kullinberg iklædt en rød cardigan og et velsiddende pandebånd dekoreret med jordbær.

Hendes rejse mod Skyttegade startede kort efter, at hun kom til Danmark for godt et år siden, hvor hun begyndte som elev på coachinguddannelsen Mindjuice.

Der opdagede hun, at ikke bare hende selv, men samfundene på begge sider af Sundet har et kulturelt betinget problem med at give udtryk for følelser. Mange lukker dem inde og mister kontakten med sig selv. For Kulinberg er den slags nu slut.

“Jeg kan ikke lukke af for mine følelser længere,” siger hun.

Afkoblingen mellem krop og følelser førte for hende til et nervøst sammenbrud og angstanfald, der først er kommet under kontrol med besøgene i Tinkuy.

”Det er blevet begyndelsen på noget bedre,” siger hun.

Spiritualitet i hverdagen

Johan Tilo Frederiksen, der er stifter af centeret, kalder det et generelt åndehul.

“Det er et sted, hvor følelser er velkomne, og der er plads til forskellighed,” siger han over telefonen.

Han startede centeret inspireret af diverse spirituelle festivaler, som efterlod ham med en følelse af savn, når han forlod dem. Tinkuy handler derfor om, at bringe spiritualiteten ind i byen og hverdagen. Med spirituel fitness kobler han fysisk bevægelse og træning med følelsesmæssig og spirituel udvikling.

Selv om Shelma Kullinberg kun har været medlem i en uge, føler hun sig velkommen både til at deltage i de spirituelle fitnesstilbud eller bare at komme og drikke te og læse.

“Vi drikker meget te heromkring,” griner hun.