• DSC06760-e1486389274413.jpg
    Frederik ’Frøen’ Frøsig har netop sendt bolden af sted, mens holdkammerat Peter Kjær ser til. Foto: Rikke Winther

Sublim skrueteknik sender barndomsvenner til tælling i ølbowling

Hans Tavsens Park Af

Frederik Frøsig overraskede alle med med smukt skud, men det var ikke nok til at true Vest-holdet

 

Den helt rigtige kasteteknik sikrede lørdag eftermiddag i Hans Tavsens Park Andreas Rasmussen og Christian Rønberg sejren i årets første ølbowlingspil mod gamle venner.

”Det, vi gør rigtigt, er at skrue bolden uden om forhindringerne i stedet for at kaste bolden lige ud,” udtaler Hans Tavsens Gade-spiller Andreas Rasmussen fra Hold Øst.

Med rutineret præcision sendte Rasmussen og Rønberg stribevis af bolde ind i de afventende ølflasker, mens modstanderne Peter Kjær og Frederik Frøsig (Hold Vest) måtte se frustrerede til.

Med et par hurtigt væltede flasker fra Rønbergs rutinerede hånd lagde Øst hårdt ud fra første rundes start. En tilbagelænet Rasmussen så allerede tilfreds ud, mens flere af Vests bolde på ulykkelig vis ændrede retning efter mødet med jordknolde. Et presset Hold Vest klagede forgæves til dommer Spangenberg over arealets overflade.
”Banen er jo ikke plan,” lød det opgivende fra Frøsig, der også går under navnet Frøen.

Holdet formåede dog trods startvanskelighederne at kæmpe sig frem til 3-3 og tilmed vinde første runde, da Kjær trillede den afgørende bold langsomt ind i en Tuborg-flaske på Østs baglinje.

Foran 1-0 i den samlede stilling var der optimisme at spore hos Hold Vest, og Frøsig brød ud i glæde:

”Jeg har besluttet at øge min ydeevne fra 25 til 30 procent.”

Det vindende skru

I anden runde lagde Øst for alvor af- stand til modstanderne, mens Vest forsøgte at appellere til Spangenberg.

”Vores stole er for bredde,” argumenterede Kjær.

”De andres stole er meget smallere. Så er det nemt at få sving på armen og lave skru.”

Det viste sig ikke at være forgæves.

”Du kaster for hårdt, Rønne (Rønberg, red.). Der er for meget fart på,” lød det fra den henslængte dommer på sidelinjen.

Rønberg protesterede, men holdet måtte se sig tvunget til at blive mere forsigtig. Det sænkede dog ikke scoringsraten på Hold Øst, som vandt med ét point efter overbevisende spil.

I starten af tredje og afgørende runde hang følelserne uden på tøjet.

Rasmussen blev anklaget for at have blokeret en bold med retning mod egen baglinje – en utilladelig handling inden for ølbowling – og Vest krævede øjeblikkeligt omkast.

Rasmussen benægtede imidlertid den usportslige opførsel, og anklageren, Kjær, måtte indrømme, at han faktisk ikke havde set det.

”Men det jeg så ud af øjenkrogen virkede suspekt,” indvendte Vest-spilleren.

Dommer Spangenberg afviste klagen.

Med en smukt trillet bold i lige linje over banen og ind i flasken lykkedes det Frøen at reducere det velspillende Øst-holds 3-0-føring, men der var stadig langt igen. For langt.

Kort efter sikrede skrueteknikkens ukronede konge, Rønberg, Hold Øst sejren ved på smukkeste vis at sende sidste og afgørende bold i buet linje udenom forhindringerne og direkte ind i den sidste Tuborg-flaske i denne kamp.

Venner trods nederlag

Den samlede stilling gav endegyldigt Rasmussen og Rønne den imaginære ærespokal med slutresultatet 2-1.

Det afholdt dog ikke Frederik Frøsig fra sejrsglad at udtale sig til Rabarberbladet. Ikke fordi han havde vundet kampen, men fordi han havde overgået egne forventninger.

”Jeg vil kalde det en klar succes for os. Jeg er meget stolt af Kjærs indsats og af min egen indstilling spillet igennem,” siger Frøen.

En storspillende Rønberg udtalte sig med vinderens selvsikkerhed.

”Vi kommer sløvt fra start i første runde, men ellers er jeg tilfreds. Mest fordi jeg scorede de fleste af vores mål.”

Med en ånd, der er en fair play-prisværdig, satte begge hold og dom- meren efter kampen sammen kurs mod grillkyllinger, rom og cubanske cigarer.

”Jeg har sgu savnet det her, drenge. Det er første gang i 2016, vi har været sådan rigtigt fulde,” lød det fra en veltilpas Frøsig.

 

 

SÅDAN SPILLER MAN ØLBOWLING
Ølbowling er en jysk firemandssport, der foregår på græs med spil- lerne siddende på klapstole to og to mindst ti meter fra hinanden. Med en mands bredde mellem hvert holds stole står en uåbnet ølflaske, og det gælder for holdene om på tur fra siddende position at trille en blød fodbold hen over banen og vælte modstandernes ølflaske.
Ved scoring skal den væltede øl drikkes i fællesskab af det hold, der er scoret imod. Herefter erstatter en ny øl den gamle, som kastes ud på banen som forhindring, og kampen genoptages. Der spilles til et på forhånd aftalt antal point i en eller flere runder.
Der er gerne en fraværende dommer, der dømmer uretfærdigt…