Aldi-bil bakker perfekt ind i indkørsel

Rantzausgade Af

Gang på gang er Aldi-bil banket ind i væggen, men tirsdag gik det fint med Leif Sølvberg ved rattet

 

Tirsdag formiddag bakkede Aldi- chauffør Leif Sølvberg sin lastvogn perfekt ind i Aldis baggård gennem porten fra Rantzausgade. Det skete uden at påkøre hverken loft eller sidevægge.

Manøvren begyndte med et kort stop i Rantzausgade foran butikken, hvorpå 56-årige Sølvberg først trillede stilsikkert ind på Jægergade, før han i bakgear svingede ind i den smalle åbning ved siden af Aldi. Lejlighederne ovenover er mange gange tidligere blevet ramt af de bakkende Aldi-biler.

”Jeg må indrømme, at jeg altid frygter det her bak. Det er først, når jeg er kommet ind i hullet, at jeg kan stoppe op og trække vejret igen,” siger en imponerende fattet Sølvberg et par minutter efter sin præstation.

Han brugte en særlig sænkemekanisme på bilens lad og vandt dermed nogle få, afgørende centimeter, så han undgik at ramme lejligheden med ladets øvre kant.

Tydeligt ophidset

I løbet af de ganske få minutter, Sølvberg holdt stille på kørebanen foran
Aldi og ventede på det rette øjeblik, opstod der dog et uoverskueligt virvar af ventende biler, busser og andre køretøjer.

En tydeligt ophidset chauffør i bus 66 i nordgående retning forhindrede Sølvbergs første bakforsøg ved gentagne gange at dytte og kaste begge arme i vejret i frustrerede gestikulationer, der pressede Sølvberg til at sætte i fremadrettet gear.

Med køligt overblik valgte Aldi-chaufføren dog blot at køre frem til slagteren, hvor en kommunal vejarbejder i mellemtiden havde flyttet sin pickup for at give plads. Foran slagteren samlede Sølvberg nyt mod og udførte i andet bakforsøg den elegante manøvre.

”Jeg kalder det her stesolid-ruten,” siger han om turen rundt til fire Nørrebro-butikker, der ender i baggården ved Rantzausgade.

Butikschef har tillid

Butikschef, Harun Avdal, 29 år, overværede seancen fra Aldis indgang og udtrykker fuld tillid til tirsdagens chauffør.

”Jeg er ikke nervøs for, at der skal ske bygningen noget. Leif er jo en rutineret chauffør,” siger en smilende Avdal med et anerkendende nik.

Den utålmodige buschauffør gav Sølvberg dog ikke meget for.

”Jeg overvejede at stige ud af bilen og foreslå buschaufføren, at jeg kørte bussen forbi for ham,” siger den rutinerede chauffør, der dog mener, at sikkerheden må komme først.

”Det gælder jo om at tage det stille og roligt,” tilføjer Sølvberg.