Venner afbrudt under maden af nabos brok over sambatrommer

Kapelvej Af

Vennerne ser nabos forstyrrelse som det egentlige problem

 

Fire suppespisende venner blev tidligt søndag aften forstyrret i deres måltid af en cyklende kvinde, som højlydt udtrykte sin frustration over trommelyde fra sambaskolen i baggården til Medborgerhuset Kapelvej 44.

”Ved I hvem, der larmer sådan? Det er møgirriterende, og det er hver eneste søndag,” spurgte den unavngivne nabo de spisende med henvisning til trommerne fra salen.

”Tænk på, at det er bedre at samles om noget fælles end at sidde i ensomhed oppe i sin lejlighed,” lød det opmuntrende svar fra 31-årige suppeansvarlige, Hari Hvad.

Kvinden ignorerede Hvad og forsvandt ud gennem porten uden at stige af cyklen. Episoden udspillede sig
under sambaskolen Cariocas ugentlige øvetime i kulturhusets gamle gymnastiksal.

”Hun er jo faktisk det forstyrrende element,” mente Hvad, som til dagligt er DJ og ejer af vinyltrykkeriet Kommunal Dubplate Service, der holder til i medborgerhuset.

Betragtningen faldt i god jord blandt de forsamlede, der godkendende nikkede mod Hvad.

”Ja. Når man bor i byen ved siden af et kulturhus, så må man ligesom regne med støj. Ellers må hun flytte til Køge,” lød den kategoriske udmelding fra 23-årig fotograf og veninde, Dalin Waldo.

Bestyrelsesmedlem i Carioca Emil Tin forklarer til Rabarberbladet, at der er installeret lydisolerende skodder langs samtlige vinduer af hensyn til naboer.

”Det har hjulpet på at minimere lyden, men det er klart, at når vi øver, giver det kun mening at spille, som vi ville gøre under et karneval,” siger han.

Gruppen øvede denne søndag forud for verdens næststørste karneval, der foregår i Cuborg i Tyskland. Både show og sang har fundet inspiration i afrikanske rytmer og såkaldte vredessange, der trækker tråde tilbage til slavernes frigørelse, hvilket både kunne høres og mærkes.

Tilbage i gården blev suppespisningen genoptaget.

”Jeg ville egentlig have lavet brændenældesuppe,” forklarer Hari Hvad, der mente at have set en brændenældebusk i baggårdens køkkenhave.

”Men det var altså bare timian,” si- ger han og forklarer, hvordan han til gengæld plukkede bøgeblade, margueritter og urter i bede og buske.

”Det handler om at være konstruktiv i stedet for destruktiv,” siger Hvad.

”Vær positiv i stedet for at brokke sig, som hende damen gjorde.”