• Majbrit2-001-e1486391763885.jpg
    Nedskæringer tog arbejds- glæden fra Nettos ellers evigtglade Maj-Britt Pedersen. Hun har genfundet den 200 meter nede ad Rantzausgade Foto: Emil Holtemann

Ny vagtplan koster Netto stjerne-medarbejder

Rantzausgade Af

Maj-Britt Pedersen er træt af for mange aftenvagter og går solo efter otte års enestående kundeservice i Døgnnetto

 

Døgnnetto-holdet i Rantzausgade har mistet et af deres allerstærkeste kort, netop som efterårssæsonen er gået i gang.

Den 32-årige kassemedarbejder Maj-Britt Pedersen har sagt fra over for vagtplanerne på holdet og overraskende valgt fremover at spille på egen bane som indehaver af en blomsterbutik længere nede ad gaden.

Selv om kunder og kollegaer var vilde med Maj-Britt Pedersens arbejdsindsats i butikken, så var der en skyggeside af medaljen, som Rantzausgades ubestridte dronning af kasseapparatet.

”Jeg kunne virkelig ikke sove om natten af frygt for at skulle på arbejde dagen efter, fordi jeg ikke trivedes,” fortæller den nu aftrådte stjernemedarbejder.

Da hun havde sin arbejdsglæde i behold, smittede den af på kunderne som sjove og til tider kærligt flabede samtaler over kassebåndet. Men glade kunder var ikke nok til at opveje de dårlige arbejdstider, der til sidst pressede Maj-Britt ud af butikken.

”Jeg fik kun aftenvagter,” lyder det fra hovedpersonen selv.

36-årige Alex André Lundholm, der er butikschef i Døgnnetto på Rantzausgade og ansvarlig for vagtplanen siger, at Maj-Britt Pedersens nye arbejdstider skyldes nedskæringer på bemandingen, og at der ikke var andre muligheder end mere aftenarbejde, hvis hun skulle bevare sit timeantal.

”Vi startede med at være tre medarbejdere om morgenen, men så blev vi reduceret til to, fordi vi skulle spare penge,” siger han.
”Jeg var nødt til at give hende to lukkevagter, for at hun ikke skulle gå ned i tid.”

Tabet af den populære Maj-Britt Pedersen kan tydeligt mærkes og det ikke mindst blandt kunderne.

”Vi kan godt mærke, at vi mangler hende. Der er er mange, som spørger efter hende, det er trist,” siger han.

Gud har åbnet et vindue

For Maj-Britt Pedersen betyder afskeden med Netto et goddag til en ny tilværelse som selvstændig, hvor hun glæder sig til selv at lave reglerne.

”Så kan ingen sige, at der nu ikke er tid til at være glad eller hjælpe folk og så videre. Nu styrer jeg selv slagets gang,” siger Maj-Britt Pedersen.

Hun åbner blomsterbutik i Rantzausgade 37b og var forleden i gang med at ombygge et klaver til varehylder. Butikken hedder Åkanden og åbner snarest dørene blot 200 meter fra Netto.

”Når Gud lukker en dør, så åbner hun et vindue,” siger den kommende blomsterbutiksindehaver.

Var et eksempel for Netto

Tabet af Maj-Britt Pedersen kan give genlyd ikke bare i Rantzausgade, men hele vejen op til den øverste ledelse i Netto, der tidligere har bidt mærke i hendes overskudsagtige og friske samtaler med kunderne.

”Hun blev hevet frem som eksempel for god kundeservice for alle Netto-butikker. Hun var en perle blandt kundeservicemedarbejderne,” siger butikschefen.

Han ønsker Maj-Britt al held og lykke med den nye blomsterbutik.

”Jeg synes, det er fornuftigt. Det er noget, der mangler i Rantzausgade. Jeg tror, hun har fingeren på pulsen, og jeg håber, hun får succes med den.”

Han holder døren på klem, hvis stjernen en dag ønsker at vende ’hjem’ til Døgnnetto.

”Jeg har altid sagt, at hun kan komme tilbage, hvis hendes lille eventyr ikke lykkes. Det håber jeg selvfølgelig, at det gør, men der er altid en plads på holdet,” siger chefen for Døgnnettos 14 medarbejder store trup.