Rabarberkvarterets knudemænd vælger rastafarifarver

Artikel grå Af , Aviaaja Bislev Schultz

Efter dage med gråvejr afslørede en solrig torsdag krystalklare valg i halstørklædemoden hos Rabarberkvarerets mænd.

Den 83-årige pensionerede skuespiller Erik Kühnau havde i dagens anledning valgt et ganske langt, mørkeblåt uldhalstørklæde med rastafarifarvede gule, grønne og røde striber, som matchede hans lysegrønne armyjakke og solskinshumør efter en formiddag på Sct. Joseph SeniorCenter på Griffen- feldsgade.

Kühnau kunne fortælle, at valget af slipseknude som bindeteknik på halstørklædet kommer af vane, og at han ellers ikke tænker yderligere over, hvordan han binder det.

Med ’slipseknuden’ lægger man halstørklædet rundt om halsen, så begge ender ligger på brystkassen, hvor man krydser dem og strammer til.

Den 28-årige sosu-medhjælper Muhammed Jassey var på vej hjem efter et besøg hos en kammerat og havde valgt et tykt, rødt halstørklæde med hvid inderside. Han havde piftet looket op med en muslingeskals-halskæde med tre plastikperler, også i rastafarifarver.

Jassey havde valgt at bruge binde metoden ‘kvælerslagen’, hvor man snor sit halstørklæde om halsen, så mange gange det overhovedet lader sig gøre.

Den 39-årige tjener Dumrongsak Pota havde valgt at gå uden halstørklæde, da han blot skulle skynde sig i 7-Eleven i en hurtig frokost- pause for at se, om han havde gevinst på sine Oddset-kuponer. Det havde han ikke.

Ud af 138 observerede mænd i krydset ved 7-Eleven havde 79 kurs mod en gedigen lungebetændelse ved ikke at være iklædt halstørklæde.