• Slik-Masbal-copy-e1486392070847.jpg
    Slikmund. Masbal Jamal Muuse anbefaler, at du ikke køber for mere end 10 kroner slik, for ellers kan du ikke spise aftensmad. Foto: Rikke Winther

10-årig siger nej til snoldepenge

Jægergade Af

Mådehold er vigtigt for Masbal Jamal Muuse, der før har prøvet at købe for meget slik

Skoleelev Masbal Jamal Muuse valgte overraskende at takke nej til det fulde beløb, da hendes mor onsdag eftermiddag tilbød hende 15 kroner at købe slik for. 10-årige Muuse bekræfter sin beslutning overfor Rabarberbladet og gør i samme forbindelse opmærksom på, at den ikke er så usædvanlig, som den umiddelbart fremstår.

”Min mor siger altid, at jeg kan vælge imellem 10 kroner og 15 kroner, men jeg vil kun have 10 kroner,” siger skoleeleven, der taler af bitter erfaring:
”Jeg har prøvet det der med at købe for meget. Adr, jeg blev dårlig – det var lige, så jeg brækkede mig, og så kunne jeg ikke spise noget aftensmad bagefter,” siger Masbal Jamal Muuse.

Sammen med sin veninde fra boligforeningen Ågården, Dareen Subaihi er hun i rask trav på vej ned ad Kapelvej for at købe bland selv-slik i Lollipop på Meinungsgade, hvor 100 gram sælges for 4,95 kroner i et ophørsudsalg. Det er halv pris i forhold til markedsprisen på Nørrebro.

”Han lukker butikken, fordi han er træt af at stå op hele tiden,”  siger Dareen Subaihi, da de når frem.

”Og af at gå hele vejen ned for at åbne mega tidligt,”  tilføjer hun.

Bag kasseapparatet nikker inde-haver Monzir Ghadban bekræftende.

”Nu har jeg solgt det slik, jeg skal, og jeg gider ikke mere, så nu siger jeg til mig selv, at man skal arbejde for at leve og ikke leve for at arbejde.”

Fedtekager ser lækre ud

Masbal Jamal Muuse og Dareen Subaihi har besluttet sig for at prøve fedtekager: Noget de ikke har smagt før.

”Det er fordi vi følger to drenge på Youtube, som bygger sliktårne, og sidste gang så vi, at de brugte fedtekager, og de så virkelig lækre ud,” siger Subaihi.

”Man kan få dem i flere farver. De havde også kyllingeformede fedtekager, men de er sjældne hos slikforhandlerne.”

Efter posevejning og betaling går det op for Masbal Jamal Muuse, at hun i sin iver efter at blande den helt rigtige slikpose har glemt at købe sin fedtekage.

Dareen Subaihi deler sin i to, men ingen af dem bryder sig om smagen, som Subaihi beskriver med ordene ”sukker” og ”skumfidus”.

”Jeg troede, der ville være chokolade i midten,” siger Muuse.

Ikke desto mindre har de to piger planer om at besøge Lollipop igen i morgen.

”Det er virkelig billigt og godt slik. Selv om man skal gå lidt længere, er det altså det værd,” lyder vurderingen fra Dareen Subaihi.

Når Lollipop lukker, satser de på at handle i Goodies på Rantzausgade i stedet.

”Selv om det er ret dyrt. Når man har fyldt hertil, koster det allerede 50 kroner,” siger Masbal Jamal Muuse, mens hun løfter øjenbrynene og peger halvvejs op ad posen.

Egentlig er Dareen Subaihis yndlingsslik colabolsjer og lakrids.

”Jeg elsker lakrids,” siger hun.

”Lakrids, adr!” lyder det fra Masbal Jamal Muuse, der uddyber:

”Det hader jeg. Det smager af mørk chokolade og sort kaffe.”

De to piger forlader butikken og begiver sig mod Ågården, hvor de skal hjem til Dareen Subaihi og hygge. Før i tiden var de tre veninder, men de er blevet uvenner.

”Det er fordi, vi glemte at ringe på hos hende. Hver dag går vi hjem til hinanden og bare taler og hygger. Men man skal huske at ringe på hos hinanden,” siger Dareen med hånden begravet i slikposen.

 

I avisens papirudgave havde vi skrevet forkert alder på Masbal Muuse. Den er rettet til 10 år her.