Fantastisk 2016 i Rabarberkvarteret

Rantzausgade Af , Rikke Winther
Camilla Jensen

Camilla Jensen, jurastuderende, 25 år, Rantzausgade

”Det bedste, der skete i 2016, var, at jeg flyttede til Nørrebro fra min barndomsby, Kalundborg. Der var man fandeme unormal, hvis man gik med tørklæde. Eller hvis nogen var lesbisk, for den sags skyld, og det er da kedeligt. Det er jo meningen, at vi skal være forskellige. Her i kvarteret er der kulturel mangfoldighed, og min yndlingsbutik, Sabaya, ligger her. De har i øvrigt nogle vildt flotte modeller i deres reklamer.”

 

Benedict Ruben

Benedict Ruben, ingeniør, 32 år, Jægergade

”Mit bedste minde fra 2016 er fra i sommer, da der var grillaften i gården. Jeg kom hjem fra mit daværende job som salgsassistent, og da jeg havde parkeret min cykel, lagde jeg mærke til, at der var en masse mennesker samlet i gården. Én af dem vinkede mig hen til dem, og fordi jeg havde hilst på ham før, gik jeg derhen. Men jeg kendte faktisk ikke rigtig nogen af dem. Der var mange naboer samlet og alt muligt lækker mad på grillen. Nogle havde lavet kebab, og andre havde lavet noget oksekød. Nogle snakkede arabisk, andre dansk og mange talte også engelsk. Der var så mange forskellige nationaliteter samlet på én gang, og det kunne jeg godt lide. Især når man tænker på, hvor mange problemer der er rundt omkring i verden.”

 

Toby Bryhl

Toby Bryhl, skoleelev, 15 år, Rantzausgade

”Det bedste, der er sket, er, at jeg skiftede skole til Det frie Gymnasium. Tidligere har jeg gået på et par andre skoler, der var ret forfærdelige. Der var meget mobning og sådan. Men her kan jeg være den, jeg er, og det er nemt at få venner. Der er højt til loftet og ingen, der dømmer. Det er også ret fedt, at lærere og elever er lige. Det vil sige, at hvis eleverne er imod noget, som lærerne vil, så holder vi en afstemning. Det er virkelig fedt. Vi stemte om, hvor vi ville hen på studietur, og det blev Tjekkiet.”

 

Bente Lind

Bente Lind, pensionist, 75 år, Hans Egedes Gade

”Det bedste, jeg kan komme i tanker om fra i år, er, når mit barnebarn har været på besøg. Mit ældste barnebarn er 15 år, og han har nærmest boet hos mig den sidste halvanden uge. Det første, han plejer at gøre, er at stille sin taske fra sig og smide sig på sofaen for at få nusset tæer. Og kun tæerne. Det gør jeg selvfølgelig gerne. Han har haft sit maskineri (computer, red.) med denne gang og nærmest haft snotten nede i den tingest hele tiden. Den er vist specialdesignet, og han har arbejdet på noget i samarbejde med nogen. Jeg ved ikke helt hvad. Men han kigger konstant ned i den, medmindre vi skal spise. Han er meget sulten.”

 

Marine Nielsen

Marine Nielsen, skolelev, 16 år, Jægergade

”Den største optur i 2016 var da Ukendt Kunstners nye album udkom. Det skete en dag midt på efteråret, da jeg sad på min seng og kiggede efter musik. Jeg søgte tilfældigvis efter Ukendt Kunstner på Spotify (musiktjeneste, red.), og det viste sig, at de lige havde dropppet (udgivet, red.) et nyt album.  Det var så godt. De har en fed lyd, og det er nemt at relatere til deres tekster. De gør lidt mere klassisk musik moderne igen. Jeg lytter også til gammelt musik, for eksempel klassisk, jazz og reggae. Og musik fra 1970’erne, men jeg er ikke så meget til hip hop.  Det er noget volapyk. Ukendt Kunstner er bare lækkert, og jeg har også været til koncert med dem i Tivoli engang.”