Pensionist falder i snak med fremmed mand på grund af hans hund

Kapelvej Af

Tjekkisk ulvehund på Kapelvej vækker 67-årigs minder om imponerende hundehyl

 

Da 67-årige Inga Lynge lørdag eftermiddag passerede en ulvehund på Kapelvej, var hun nødt til at standse ejeren, fordi det bragte minder frem om hendes afdøde hund og dens hylen til tonerne af ambulanceudrykning

Den tjekkoslaviske ulvehund Brick kom spankulerende ad Kapelvej i selskab med sin ejer, Peter Wulf, som netop havde aflagt julebesøg hos sin far i Rantzausgade og nu havde kurs mod sin bil på den anden side af Åboulevarden. Inga Lynge var på det tidspunkt på vej hjem efter en gåtur på kirkegården, da hun under et stop på fortovet foran Det Gule Hus så hunden.

”Nej, se engang. Hvor er du smuk! Se, hvilke øjne. Se, hvilken krop,” udbrød Lynge henvendt til ulvehunden, hvorpå Wulf velvilligt gjorde holdt for at høre resten af hyldesten og oplyse Lynge om Bricks alder, navn og formodede rygmål.

Hylende hund med gehør

Som hun stod der, kom pensionisten i tanker om det ulvehyl, hendes nu afdøde hund gav fra sig til tonerne af forbipasserende ambulancer uden for sit hjem på Italiensvej på Amager.

”Hver gang en ambulance i udrykning susede forbi huset, begyndte den at hyle – ligesom en ulv gør. Den smed ikke engang den bold, den havde i munden, og det mærkelige var, at den ramte ambulancens hyletone præcist,” berettede Inga Lynge med et kærligt suk til minde om hunden Nemo.

Den var på anmodning af hendes datter opkaldt efter den berømte klovnfisk fra tegnefilmen Find Nemo, men blev desværre kun otte år, inden den bukkede under for hoftedysplasi.

Da Peter Wulf og hunden Brick efter det tilfældige møde på Kapelvej vendte snuderne mod Frederiksberg, måtte Inga Lynge sunde sig et øjeblik, før hun gik videre.

”Jeg blev smaskforelsket med det samme,” berettede hun efter afskeden med Brick. ”Jeg ville ønske, jeg kunne have puttet ham i baglommen og taget ham med hjem.”