• 18261309_10155219089008926_264743590_o-e1494409993508.jpg
    Maria Bluhme spænede via Rantzausgade til Københavns Rådhus for at nå til et vigtigt møde. Foto: Emil Holtemann

Kvinde løber fra et møde til et andet

Rantzausgade Af

Ankom svedende til afgørende møde om busrute i Brohusgade

 

En sammenpresset kalender fik torsdag eftermiddag Maria Bluhme til at løbe hele vejen fra Hillerødgade til Københavns Rådhus.

”Fuld spæn – det gik hurtigt,” siger 29-årige Bluhme.

”Fordi det var vigtigt,” tilføjer hun om mødet i Borgerrepræsentationen, der skulle afgøre busruternes fremtid i Rantzausgade og Brohusgade.

Oprindeligt var Bluhmes plan at løbe til bus 5A på Nørrebrogade, men et motorcykeloptog havde afspærret gaden. Heldigvis var hun iført sine sorte Nike Free-sko, så hun satte i spurt mod Rabarberkvarteret, gennem Assistens Kirkegaard til Rantzausgade, hvor hun håbede at fange bus 12 eller 66. Efter et par minutters forgæves venten besluttede Bluhme sig for at haste videre til fods og var derfor gennemsvedt, da hun nåede Borgerrepræsentationen på Københavns Rådhus.

”Det var rigtig ulækkert,” husker hun.

Ankom dampsvedende

Maria Bluhmes svedfyldte entré bekræftes af frisør Sebastian Eskerod, der sammen med hende og Michael Hansen havde kæmpet en indædt kamp for at få ændret den planlagte busrute ad Brohusgade.

”Maria kom dampsvedende derind,” lyder det fra Eskerod.

Hun havde dog tid til at dampe af, eftersom busruteændringen var punkt otte på dagsordenen. Imens sad Eskerod og fulgte lokalpolitikeren nøje.

”De sad med hver deres Ipad – om de spillede Pokemon eller var på Facebook ved de kun selv – men efter lidt tid var der en graf, som viste, at vi vandt afstemningen,” husker Eskerod., der sammen med Bluhme og Hansen tog på Klovnens Bodega og fejrede udsigten til en busfri Brohusgade med øl.