• majbrit.png

En time med Majbrit Gjerlev

Artikel Af

Majbrit Gjerlev, 54 år, førtidspensionist

Onsdag er store vaske- og rengøringsdag hjemme hos mig i Hans Tavsens Gade, så jeg har været i fuld gang med at gøre min lejlighed flot her den sidste times tid. Jeg har både nået at sætte en vask over, støvsuget og vasket gulv i hele lejligheden, så nu skinner der så fint. Når man bor alene, er der jo kun en til at gøre alt det kedelige arbejde, men sådan er det. Jeg kan godt lide, når der ser rent og pænt ud i min lejlighed.

Bagefter har jeg taget mig et bad, og er gået herned til hjørnet på Jesper Brochmands Gade for at mødes med de andre lokale – vi kalder det for hyggehjørnet. Det er et dejligt sted, og især med et solskinsvejr som i dag! Her mødes vi og hyggesnakker, og alle, som har lyst til at sætte sig ned for at snakke med, er velkomne! Nogle drikker en øl eller en sodavand. I dag drikker jeg Nikoline appelsinsodavand, den bedste sodavand efter min mening. Men jeg skal holde igen – al den sodavand er ikke godt for mig.

Jeg har fået konstateret kronisk tyktarmsbetændelse, og jeg har næsten lige tabt 10 kilo på grund af sygdommen. Jeg burde faktisk allerhelst drikke en flaske vand, men lige i dag havde jeg bare sådan lyst til en appelsinsodavand. Inden jeg gik på førtidspension ejede jeg en smørrebrødsbutik på Nørrebro, men måtte gå af på førtidspension, da jeg fik en hjerneblødning. Jeg savner det somme tider, men nu får jeg tiden til at gå med lidt forskellige hyggelige småting.