• John-Stephensen-til-web-2.jpg
    Forhenværende formværktøjsmager John Stephensen havde, trods sin sene ankomst, en fornøjelig naboskabsdag, hvor han dog desværre gik glip af fællesmåltidet. Foto: Signe Fosgrau

Mand sover over sig

Griffenfeldsgade Af , Signe Fosgrau

Førtidspensionist var nær gået glip af naboskabsdag efter en sen nat i selskab med sine katte og rockmusik fra 70’erne

 

Den 61-årige førtidspensionist John Stephensen var nær gået glip af naboskabsdagen på Askovgårdens plads, da han onsdag morgen sov for længe. Stephensen, der er stor fan af Led Zeppelin og Black Sabbath, havde dagen i forvejen hørt rockmusik til langt ud på natten sammen med sine katte hjemme i ’Blågårds Palads’, som han kalder lejligheden i Blågårdsgade.

“Jeg sov til 12, mand! Jeg kom for sent i seng. Det gør jeg for det meste, fordi jeg kæler med mine katte. Plet og Stribe, to søde misser. De er ni år nu,” siger Stephensen.

Han var ikke den eneste, der ankom sent til den lokale samlingsdag, forlyder det fra arrangørerne:

”Der kom især mange mennesker fra omkring klokken 15, hvor der blev serveret snacks,” siger Kristina
Bodenhoff, leder af Askovfondens Socialpsykiatri, og tilføjer:

”Det er helt i orden.”

Som så ofte før havde John Stephensen ikke orket at lave morgenmad, men han ankom alligevel til naboskabsdagen med fuld mave efter at have slået et smut forbi Cafe A på Griffenfeldsgade. Her købte han sig til en kop kaffe med mælk og en smurt bolle med ost for 15 kroner.

”Jeg foretrækker økologisk sødmælk. Det andet mælk ødelægger maven,” udtaler den forhenværende formværktøjsmager.

Den populære naboskabsdag var begyndt allerede klokken 11, hvor den stod på plantesåning under en solrig himmel og madlavning i folkekøkkenet frem mod en stor fællesspisning klokken 17. På menuen var der varm, rødlig dahl, der blev indtaget, mens roen spredte sig om bænkebordene.

“Det var ligesom prikken over i’et, knuden på dagens værk, nydelsen af de afsluttede projekter som for eksempel færdigplantede bede,” siger Kristina Bodenhoff, der ikke tøver med at kalde det en af de bedste arbejdsdage, hun har haft hele året.

Desværre for John Stephensen kunne han ikke blive til festmåltidet. Han havde et vigtig ærinde.

”Jeg skal til Fields for at købe en madras til min mor. Hun bor ude i Valbyparken,” siger John Stephensen og gør sig klar til en længere tur over Sjællandsbroen via Vestamager.

Heldigvis har han en ny cykel.

”En dag kunne jeg sgu ikke finde den gamle. Jeg ledte efter den overalt, på væresteder, ved butikker og ved Forum Station. Så købte jeg altså en ny cykel på Nørrebrogade,” siger Stephensen.

”Og så fandt jeg den gamle lige efter.”