• Mode-Trio.jpg

MODE: Rabarberkvarterets beboere maler gaderne med forårsfarver

Artikler Af , Emil Holtemann

De første vintergækker og erantisser har meldt deres ankomst, men at julen varede lige til påske var samtidig en realitet. Indtil for få dage siden faldt snefnug henover de gule, lilla og hvide blomster, der titter frem langs gadernes brosten. Også folk i Rabarberkvarteret pepper gaderne op i stærke farver.

 

22-årige Theresa Katharina Lyng er iført sin blå jakke fra New Look, bestilt over ASOS. Hun har stilsikkert iført sig et par ibenholtsorte, skinny jeans fra Dr. Denim. ”De virker hver gang,” siger hun om bukserne, der er som malet på hendes lange ben. Når den sorte farve falmer hver tredje måned anskaffer hun sig et nyt par Dr. Denim hos sin jeans-pusher, der kender den præcise størrelse og model. For at spice looket op, har hun i dag iført sig en almueblå top fra Nelly.com. ”Jeg har altid en neutral underdel på. Men blusen skal være farverig og eksperimenterende,” siger Theresa Katharina Lyng.

 

Ved siden af sit forfatterskab arbejder Neringa Abrutyte, 45, til dagligt som tjener med krav om at bære sort og hvid fra top til tå. Selv har hun en forkærlighed for røde og blå farver, som hun så udfolder i sin fritid – i dag i Hans Tavsens Park. Hun har vovet iført sig sin kærestes blå Helly Hansen-jakke, som giver et oversize, boyfriend-look. Et look man skal kigge efter i AW kollektionerne senere på året.

”Tøjet skal bare være varmt og praktisk, når jeg går med hunden,” fortæller hun ydmygt om det farvebevidste sammensætning. Hun er iført økologiske, grå jeans fra Wunderwerk for at nedtone den blå jakke en smule. Trøjen indenunder har hun fundet i en genbrugsbutik på Blågårdsgade. I en lang snor er hendes flotteste accessory: hendes golden retriever, Lucca. Og som vi alle ved: Nuttede dyr er det nye sort.

 

Også veninderne Sofie Lyng Tjæreborg og Clara Gram, hhv. 21 og 22 år, udtrykker sig gennem farver. De to veninder har denne eftermiddag plantet sig på Klovnens Bodega, Rabarberkvarterets mest normcore ølsted. Sofie Lyng Tjæreborg har peppet sit look op med et postkasserødt indkøb fra Sverige. ”Jeg kan godt lide en frisk sweater,” siger hun. Hendes anderledes afdæmpede jeans er fra Bik Bok, mens støvlerne er fundet på hjemmesiden Utopia Clothing. Tjæreborgs vigtigste moderåd er helt hendes eget: ”Du må aldrig falde ind i mængden.”

Hendes veninde, Clara Gram, har lagt et intellektuelt snit med sin grønne sweatshirt med ’hunkøn’ skrevet på brystet købt på Trapholt-museet nær Kolding. Den opmærksomme læser vil se en lille smørplet på højre bryst. Et personligt touch. Det var ikke med vilje, forsikrer Clara Gram. Til gengæld har hun med fuldt overlæg duppet sine læber med en vinrød læbestift, en daglig beauty-rutine. Bukserne er fra ASOS, hendes Nike er fra Naked i Klosterstræde. Clara Gram er en sneakerspige.