• akro-lille-1.jpg
    Tegning: Salma Zavari, Brohusgade

Tegn foråret i Rabarberkvarteret

Artikel/Hans Tavsens Park Af

Vi lægger ud med Salma Zavaris fusion af akroyoga og Artemisspringvandet fra Hans Tavsens Park.

Her på Rabarberbladet er vi kåde som føl på ny græs over, at foråret endelig er kommet. Og se, hvad der er dumpet ind ad brevsprækken: En tegning inspireret af lige dele akroyoga og det smukke Artemisspringvand i Hans Tavsens Park. Den er tegnet af Salma Zavari, der bor i Brohusgade. Hun har ikke selv givet den nogen titel. Her på redaktionen rækker opfindsomheden ikke meget længere end til ‘Akrohjort’. Vi overvejede ‘Hjogakro’, men vi vurderede, at det blev for kringlet.

Vi opfordrer jer, vores ærede læsere, til at komme med bud på en bedre titel og, hvad vigtigere er, at sende os jeres bedste tegning af foråret i Rabarberkvarteret. Email tegningen til skriv@rabarberbladet.dk eller send den til os på Facebook.

PS: Salmas tegning gjorde os nysgerrige på Artemisspringvandet, så her er, hvad vi fandt frem til især takket være Niels Erik Knudsen hos Ugens skulptur: Altså, skulpuren i springvandet forestiller den græske gudinde for jagt, Artemis, ridende på en hjort med sin bue i hånden. Egentlig var det planen, at skulpturen skulle stå foran Kommunehospitalet på Østre Farimagsgade, men den socialdemokratiske politiker (senere overborgmester) H.P. Sørensen ville have mere kunst i arbejderkvartererne, så Artemis og hjorten endte på Nørrebro. Den blev opsat i 1934, og mens springvandet er designet af stadsarkitekt Poul Holsøe, så er Artemis skabt af Johannes Bjerg (1886-1955). Han var egentlig uddannet træskærer, men havde lært sig selv, hvordan man lavede skulpturer. Som ung tog han i 1911 til Paris hvor han blev en del af en mere eksperimenterende gruppe der arbejdede med kubistiske skulpturer. Respekt.