• mand-e1536758076420.jpg
    Nørrebro har flere kulturer, men Jylland har kun én, mener ugens indvandrer. Foto: Alexander F. K. Valentin

Ugens indvandrer

Ugens indvandrer Af

Aksel Kaldahl Friberg, 22 år
Skuespiller og lærervikar

Hvor kommer du fra?

Jamen, jeg er født i Aarhus. Men har tilbragt det meste af min tid i Skørping, tæt ved Aalborg.

Hvor længe har du boet i rabarberkvateret?

Jeg ville nok sige omkring de tre måneder. Jeg kan godt li’ det herovre og kendte lidt til det i forvejen, fordi min bror, har boet her i to år. Jeg ville gerne bo her på Nørrebro på grund af multikulturen, der er i det her område.

Hvordan er kulturen anderledes her, end der hvor du kommer fra?

Den er en del anderledes. Hvis jeg selv skulle sætte ord på det, ville jeg nok sige, at kulturen herovre er lidt mere frigjort. På en eller anden måde, er der mange kulturer samlet i én kultur. Mens der meget i Jylland, kun er den samme kultur. Her er der mange subkulturer, og forskellige kulturer man kan flette sig ind i, efter hvilken person man er. Og det kan jeg meget godt li’. Selvom jeg mest er sammen med venner, kan jeg godt lide idéen med, at der er plads til alle. Til gengæld synes jeg at servicebranchen lidt mangler noget i forhold til Jylland, hvor den er lidt mindre formel. Man bliver ikke mødt med den samme slags venlighed herovre synes jeg. Så der er både gode og dårlige ting ved det.

Hvad savner du?

Umiddelbart ville det nok mest være naturen. Jeg kommer fra Skørping, er jeg nærmest vokset op midt inde i skoven. Jeg savner også roen derovre – og så venner selvfølgelig. Det jo klart, når jeg er ung.

Hvad har du gjort for at integrere dig?

Jeg har mange højskole venner herovre. Så det er umiddelbart dem, jeg er sammen med, og så bliver jeg jo integreret over i deres vennergruppe. På den, måde får jeg en omgangskreds. Og så er jeg lærer på Blågårdsskole, så jeg har også et fuldtidsarbejde, hvor jeg kommer ind i et lærerteam og snakker med dem Men jeg laver også teater, og er skuespiller på Teater Novi.