• yoga-e1537174994338.jpg
    Ved hjælp af yoga løsnes der op i ledene i det midlertidige lokale på Æbeløgade. De grønne planter er lånt. Foto: Sophia Lehrmann

Ugens udvandrer

Ugens indvandrer Af

Tinkuy, 3 år
Spirituelt fitness center

Hvor bor du nu?
Østerbro – mere præcist på Æbeløgade. Og lidt på Vesterbro. Der har vi vores fysioterapi.

Hvor længe boede du i Rabarberkvarteret?
Vi flyttede til Østerbro her den 1. juli. Ellers har vi været i Rabarberkvarteret siden oktober 2014. Ejeren af lokalerne ville desværre lave en restaurant. Hvis vi selv kunne vælge, så var vi blevet.

Hvordan er kulturen anderledes på Østerbro end på Rantzausgade?
Vi bor i midlertidige lokaler på Østerbro hos en aktivistisk tænketank, der hedder Think.dk, så alt er præget af lidt kaos. Medlemmerne ved ikke, om de skal blive eller melde sig ud på grund af placeringen. En bonus er dog, at der det nye sted er masser af grønne planter, der fulgte med i lejen af lokalet, som vi har i dagtimerne fra 7-19.

Hvad savner I fra Rabarberkvarteret?
Jeg kunne godt lide mangfoldigheden og det liv, der er i Rabarberkvarteret. Vi fornemmer, de er lidt mere fastlåste i deres tankegang på Østerbro i forhold til Nørrebro. Men Østerbro er også et ’stoppested’ for os. Vi arbejder på, at lave et stort kollektiv i Amager Selskabslokaler på Markmandsgade. Med kunstnere, dansere, iværksættere og os under samme tag. Måske er der mere mangfoldighed der – ligesom i Rabarberkvarteret.

Hvad har I gjort for at integrere jer?
Vi gik en runde i går, hvor vi hilste på vores naboer. Så sagde vi ”heeeej” og hørte lidt omkring, hvad de gik rundt og lavede. Vi er først lige flyttet ind.

 

Fortalt af Johan Tino Frederiksen