01_rantzausgade_ved_griffenfeldsgade

Historien om Rabarberbladet


Grønne skærmblade og røde stængler prydede i 1800-tallet området omkring Rantzausgade. Langs Ladegårdsåen, Åboulevardens underjordiske kilde, lå rabarbermarkerne. Jordene tilhørte landstedet Solitude, der lå for enden af nuværende Solitudevej. Området fik hurtigt tilnavnet ’Rabarberkvarteret’. Rabarberen var en vigtig køkkenurt, da der i det tidlige forår, hvor rabarberen er moden, var mangel på frisk grønt.

I Nørrebros rabarberkvarter boede arbejdere tæt i dårlige boliger. Begrebet benyttes i dag som betegnelse for et sådan område i en by.

Rabarberbladet er en ultra lokal avis, der bringer breaking news og andre ting fra Rabarberkvarteret. Det skrives af frivillige skribenter og redigeres af journalisterne Anders Haahr Rasmussen og Martin Selsøe Sørensen. Avisen udkommer både her på siden og i papirform som kan afhentes gratis i Liban Cuisine, Falaffelkælderen, 7-eleven, Safir Frugt og Grønt, Kølsters, Tjili-pop, SB Spisebar nr. 20, Et sted på Nørrebro, Klovnens Bodege og flere andre steder.

Vi holder redaktionsmøde hver tirsdag kl. 19-20 i Rantzausgade 35a